september 17, 2018

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål og problemer – og våre svar

Finner du ikke frem på Dragvoll?

Svar: Med MazeMap finner du lett frem på Dragvoll. Du kan søke opp rom med søkefeltet for å se hvor de er. Dersom du fremdeles har trøbbel, har vi kart og kan hjelpe deg. Stikk innom Studentrådskontoret i «gata», bygg 2, nivå 3.

Har du blitt trakassert?

Svar: Snakk først med en av dine tillitsvalgte. Kontoret vårt er åpent alle hverdager fra 10:10-16:10. Vi kan også nås på mail (se «Kontakt» og «Dine tillitsvalgte»). Vi har taushetsplikt og vet hvordan du skal gå frem med slike problemer. I etterkant kan du også  snakke med SiT/helsesøster/studentprestene hvis du har behov for det.

Trenger du semesterkort?

Svar: Fra og med høsten 2015 er semesterkort på papir faset ut ved NTNU. Som studentbevis laster du istedet ned «Studentbevis»-appen fra App Store (iOS) eller Google Play (Android). Du logger inn på appen med ditt vanlige NTNU-brukernavn og -passord. Dersom du ikke har smarttelefon eller av andre grunner behøver kvittering for betalt semesteravgift på papir, kan dette bestilles i StudentWeb.

Lurer du på noe angående utveksling?

Svar: Dersom det gjelder faglige problemer, ta kontakt med instituttet ditt. På NTNUs nettsider finner du kontaktinformasjon for de enkelte institutt. Om det gjelder praktiske forhold, ta kontakt med Internasjonal Seksjon hvis det gjelder det praktiske.

For varmt/kaldt i gata?

Svar: «Gata» er regulert som uteområde, og dette kan derfor ikke gjøres noe med.

Lys i gata/gangene?

Svar: Gata og ganger/korridorer er ikke egnet/beregnet til lesing, men er som uteområde å regne. Derfor er ikke disse områdene så opplyst som for eksempel lesesaler og kollokvierom.

Lufting på lesesalen?

Svar: Det er absolutt lov å åpne vinduene selv dersom luftkvaliteten oppleves dårlig! Inngangene ved Dragvoll skal være røykfrie, så å åpne vinduene skal hjelpe.

Lyspærer på lesesalen?

Svar: Kan hentes selv på vaktmesterkontoret. Meld evt. inn saken på e-Vaktmester-tjenesten .

Støy på lesesalen?

Svar: Studenter må selv ta ansvar for å være stille. Ved uaktsom sjenerende støy er man dog i sin rett til å si fra til vedkomne. Studentene har ved allmøte vedtatt et lesesalsreglement som forbyr mobilbruk. Bruk ørepropper. Vis hensyn! Støy relatert til bygningarbeid etc. kan vi dessverre ikke gjøre noe med.

Rot/søppel på fellesarealer?

Svar: Rydd etter deg selv, så holdes det rent og ryddig! Som studenter har vi også et ansvar for å sørge for at renholdspersonalet har et anstendig arbeidsmiljø.

Røyking ved inngangene?

Svar: Røyking ved inngangene på Dragvoll er forbudt. Vis hensyn til medstudenter med allergi og luftveisinfeksjoner. Ved avvik, si fra til vedkomne, og/eller meld avvik.